wij hebben voor ieder project de juiste kraan

Een overzicht van de verschillende soorten kranen met bijbehorende eigenschappen.

Soorten kranen

van 30 tot 1600 ton

Rupskraan

Een rupskraan heeft een eigen onderstel met rupsen die zorgen voor mobiliteit en stabiliteit. De configuratie, zoals mastlengte, jib en superlift, kan per project aangepast worden. Rupskranen kunnen met last voortbewegen met als gevolg een hoge flexibiliteit wat betreft inzetbaarheid. Van Schaften heeft een ruime vloot met diverse typen rupskranen en dit stelt ons in staat te voldoen aan de vraag van onze klanten met een hoge mate van beschikbaarheid.

Stel een vraag

Lattice boom mobiele kraan

Dit type kraan combineert de mobiliteit van een mobiele kraan met de flexibiliteit van een rupskraan. Mobiele kranen met een vakwerk giek of lattice boom zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van windmolens. Specifieke configuraties per type windmolen zijn mogelijk en door het snelle verplaatsen van de mobiele kraan is de productiviteit hoog. Van Schaften heeft een aantal van deze kranen in de vloot. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

stel een vraag

Telescopische rupskraan

Het beste van twee werelden, dat kenmerkt een telescoop rupskraan. De veelzijdigheid en snelheid van een telescoopmast op een stabiel en robuust rupsonderstel. Deze kranen zijn bovendien zeer wendbaar en kunnen rijden met volle last. Daar de rupskraan in vergelijking met een mobiele kraan niet afgestempeld hoeft te worden, kan de kraan snel verplaatst worden en is deze onmiddellijk weer klaar voor de volgende hijsklus. Bekijk ons aanbod en neem gerust contact op voor advies of een offerte.

stel een vraag

Ruwterrein kraan

Deze kranen zijn uitermate geschikt voor het werk in moeilijke omstandigheden. Daar waar normale mobiele kranen niet zouden kunnen komen, zijn deze ruwterrein kranen uitermate flexibel. De compacte kraan is ideaal voor korte verplaatsingen op alle soorten terrein, ook de minder toegankelijke. Deze machine kan bijvoorbeeld prima ingezet worden binnen bedrijfssites waar veelvuldig moet worden rondgereden met last in de haak.

stel een vraag

Mobiele kraan

Mobiele telescoopkranen zijn flexibele kranen die snel opgezet kunnen worden en hebben daardoor als voordeel dat zij ook voor een kortstondige hijsklussen ingezet kunnen worden. Mobiele hijskranen worden ingezet in tal van markten. Mobiele hijskranen zijn veelzijdig en flexibel qua inzet. Ze kunnen legaal over openbare wegen rijden en eenmaal op site is de benodigde opsteltijd zeer gering. Van Schaften heeft mobiele kranen van 30 t/m 750 ton in het programma. Hierdoor kunnen wij altijd een ''kraan op maat’’ leveren.

stel een vraag

Nu bij ons te huur

Terex-demag CC8800-1

Specificaties:                  
Capacity 1.600 ton   
Construction year 2020   
Mainboom 102 m   
Luffing jib 96 ton     
Hookblock 125 ton, 3-sheaves, ball-weight 16 ton  
Central ballast 20 ton
Counterweight 245 ton        

LIEBHERR LG1750SX

Specificaties:
Capacity 750 ton
Mainboom 165 m
Fixed jib 15 m
Configuration SXD4F2B
Counterweight 170 ton 
Hook block 320/160 ton 2x 5- sheaves   
Drive 16x8

LIEBHERR LTR1100

Specificaties:
Capacity 220 ton     
Mainboom 60 m  
Special swing-away jib (K) 3.4 m
Second winch inclusive self-assembly device
Jack-up telescope cylinders
Counterweight 70 ton      

Contact

Schaften Leasing B.V.  
Eemhavenweg 40        
3089 KG Rotterdam         
+31 10 238 07 00     
info@schaftenleasing.com

Stel een vraag

Versturen